GT_brombaer2

Gin/tonic med brombær

Gin/tonic med brombær-sirup

Nu er det sæson for brombær og hvad er så mere lokkende end en lækker gin/tonic med brombær? Jeg kan godt lide at lave sirupper af årstidens bær og grønt. Det er en lækker og nem måde at få de friske råvarer til at kunne nydes lidt længere.

For at lave en lækker brombær-sirup skal du bruge følgende:

GT_brombaer3

 

  • 1 dl friske brombær
  • 1-2 dl sukker
  • Saft fra en citron + skal
  • Vand til justering

Jeg blender bærrene i en foodprocessor for at få saften ud. Hvis du ikke vil have sten med i din endelige sirup, er det nu, du skal sørge for at si dem fra. Det kan du gøre ved at bruge en fin si eller ved at lade det passere igennem et klæde.

Kom den blendede bærpuré i en lille gryde på cirka middel varme og giv den et opkog, det hjælper med til at trække lidt at væden ud af puréen og at gøre det til en ensartet masse.

Når pureen har kogt i 1-2 min tilsættes sukker. Start med at tilsætte halvdelen og tilsæt derefter efter smag. Der er forskel på hvor sure brombær er, og hvor sur du ønsker den færdige sirup, derfor er det vigtigt, at du smager undervejs.

OBS: Siruppen er meget varm, så pas på!

 

GT_brombaer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cocktail

  • 3 cl gin
  • 4 cl brombær-sirup efter smag
  • 6 cl tonic
  • Friske brombær til pynt

Jeg har brugt Tanqueray Rangpur, da denne gin har en frisk citrus/lime-smag, som passer godt til de let syrlige brombær. Som tonic bruger jeg en 1724 tonic, da denne tonic har et mildt indhold af kinin, som gør sig godt til denne lidt mere drink-agtige gin/tonic.

Din kommentar

kommentarer