g-t-orangemarmelade8

Gin/Tonic med orange marmelade

En gin/tonic er altid godt! Men nogle gange skal der lidt mere til!

Har du prøvet at komme marmelade i din gin/tonic? Hvis ikke, så læs med her.

Man kan købe marmelader, der er lavet til at komme i cocktails, men man kan også bare lave sin helt egen!

Jeg har eksperimenteret med at lave en appelsin-marmelade, som giver en god sødme og friskhed til min gin/tonic. For at få marmeladen til at spille godt sammen med bitterheden fra tonic’en har jeg lavet en bitter orange-marmelade.

Det er meget let og kræver ikke det helt store for at komme i gang.

Du skal bruge følgende:

  • 375 økologiske appelsiner (ca. 3-5 stk. alt efter størrelse)
  • 1/2 økologisk grapefrugt (kan undlades)
  •  2 økologiske citroner
  •  3 dl vand
  • 2 pebberkorn
  • 1 stjerneanis
  •  ca. 350 g økologisk syltesukker

g-t-orangemarmelade1

Skræl alle citrusfrugter med en tyndskræller. Du kan bruge en kartoffelskræller, den tager dog typisk for meget af det hvide med. Dette skal skæres væk, da det vil gøre marmeladen for bitter. Hvis du bruger en kartoffelskræller, ligges skrællen på en skærebræt med ydersiden ned af, og så skæres det hvide væk med en kniv.

g-t-orangemarmelade2

Kom skrællerne ned i en gryde med vand så det lige præcis  dækker. Kog det ved lav larme i 30 min.

g-t-orangemarmelade5

Efter 30 min. er skrællerne møre og kan meget let trækkes over med hænderne i mindre stykker.

Mens skrællerne koger skal citrusfrugten skæres i tern. Før du skærer dem ud fjernes så meget af det overskydende hvide lag som muligt.

g-t-orangemarmelade4

Når skrællerne er kogt, sies væden fra og kommes i en skål. Frugtkødet kommes op i gryden og koges med vand, stjerneanis og pebber i 30 min. ved svag varme. Undervejs vil der blive dannet en del skum, fjern det da det giver en uklar marmelade og kan give en bismag til det færdige produkt.

g-t-orangemarmelade7

Efter 30 min. er frugtkødet mørt og kan med en gaffel moses ud i væden. Kog marmeladen til den har den ønskede konsistens. Når marmeladen køler ned, bliver den mere stiv, så pas på den ikke koges for meget ind.

Et godt trick er at dyppe en ske i den varme marmelade. Marmeladen skal dryppe af, men den sidste dråbe skal blive hængende på skeen. Glider det hele af, så kog den mere ind. Er den for stiv, så tilføj væde.

Kom skrællerne op i gryden og lad det koge sammen i ca. 5 min.

Før den færdige marmelade kommes på glas skylles glas og låg i kogende vand. Skyld også gerne glasset i atamon for at forlænge holdbarheden.

Kom marmeladen op i glasset og stil den i køleskabet med det samme.

Cocktail

Nu skal vi i gang med det sjove.

Du får brug for følgende:

  • Et glas
  • Isterninger
  • 4 cl gin
  • 2 barskeer bitterorange-marmelade med top
  • Tonic

Jeg bruger her Gin Mare. Denne spanske tapas gin er lavet på sorte oliven, timian, basilikum og rosmarin, hvilket giver et super godt match til den søde og let bitre appelsinmarmelade.

Kom 4 cl gin op i et glas, tilføj 2 barskeer orange-marmelade med stor top i glasset og rør marmeladen ud i ginnen med skeen. Kom is i glasset og top op med tonic. Rør let rundt med barskeen og nyd denne lækre og friske gin/tonic.

g-t-orangemarmelade9

 

Din kommentar

kommentarer