GinGoodiebag

Gin Goodiebag

I Århus ligger en lille cocktail-bar kaldet St. Pauls Apothek. Der laver de rigtig gode cocktails og lækker mad.  Sidst jeg besøgte St. Pauls Apothek smagte vi blandt meget andet på deres Goodiebag, som er en cocktail lavet på vodka, frisk grapefrugt, citron og en hjemmelavet akaciehonning-sirup. Efterfølgende har jeg leget lidt med cocktailen hjemme og fundet frem til en rigtig god version lavet med gin.

Da St. Pauls Apothek’s Goodiebag indeholder en honning-sirup, synes jeg det er nærliggende at bruge en gin, der er lavet på honning. Og hvorfor så ikke bruge en lækker dansk gin? Copenhagen Distillery’s Dry Gin er netop sådan en gin – den er dansk og er den første gin lavet på honning.

So ein Gin’s Gin Goodiebag egner sig utrolig godt til en festlig aften med huset fyldt med gæster. Lav alle ingredienserne dagen før, stil dem i køleskabet, og briller som bartender foran dine gæster med en lækker, frisk og utrolig velsmagende cocktail.

Før vi går i gang, skal vi have lavet de ingredienser, der skal bruges i cocktailen.

Du får brug for følgende:

  • Gin
  • Vand
  • Akaciehonnig
  • Grapefrugt
  • Citron
  • Ingefær
  • Cituspresser
  • Shaker
  • Muddler
  • Lille gryde
  • Is
  • Glas til servering

Akaciehonning-sirup

Det er muligt at bruge akaciehonningen som den er, men den er en del lettere at bruge til cocktails, hvis man blander den op med vand. Det gør, at den flyder bedre og at den er lettere at skænke op i dine drinks.

GinGoodiebag5

Ingredienser:

  • 3 cl akaciehonning
  • 2 cl vand

Kom vandet i en gryde og varm det ved svag varme. Når vandet koger, tilsættes akaciehonnigen.

GinGoodiebag6

Når siruppen er færdig, kommes den på en flaske og opbevares i køleskabet til den skal bruges. Skal du bruge den med det samme, så køl den hurtigt ned i en skål med kold vand og evt. isterninger.

Juice

Når du pressser frugter, kan du skære skrællen af først. Den kan gemmes og bruges som garnish på dine cocktails. Kom skrællen i en boks med låg og opbevar den i køleskabet.

GinGoodiebag11

Så skal grapefrugt og citron presses. Det kan du gøre på mange forskellige måder. Jeg fandt min røremaskine frem. På røremaskinen er det muligt at sætte en citruspresser. Før du presser juice, uanset om du bruger en juicepresser eller blot presseer det med hånden, er det en god ide at rulle den hele frugt mod bordet, på den måde frigør du juicen inden i frugten og det gøre det meget lettere at presse juicen ud.

GinGoodiebag2

GinGoodiebag3

Når frugten er presset, skal den sies for at fjerne frugtkød og uønskede urenheder fra juicen.

GinGoodiebag4

 

Cocktail

Nu skal vi i gang med det sjove.

Ingredienser: 

  • 4 cl Copenhagen Distellery Gin
  • 3 cl grapesaft
  • 3 cl akaciehonning-sirup
  • 2 cl citronsaft
  • 1 cm ingefær skåret i tern

Step 1

Skær ingefær ud i tern, kom dem i et shaker-glas og pres dem med en muddler. Der må gerne lægges kræfter i, så du får al saften ud af ingefæren.

GinGoodiebag8

GinGoodiebag9

Step 2

Tilsæt gin, grapesaft, akaciehonning-sirup, citronsaft og is. Luk shakeren og shake til der kommer kondens på ydersiden af din shaker.

GinGoodiebag10

Step 3

Strain over i serverings-glas. Her bliver den hældt over i små mælkeglas med masser af knust is.

GinGoodiebag

Nu er det blot tilbage at nyde denne friske cocktail.

Din kommentar

kommentarer